emeliebjuremo.blogg.se

Ännu en vecka

Kategori: Allmänt

Så var det helg, ännu en gång!
Veckorna här uppe bara svischar förbi och än så länge är det som de flesta sagt - det går sjukt fort!
I fem veckor har jag varit här uppe nu, vilket jag absolut inte tycker det känns som.
Allt känns fortsatt jättebra och jag trivs bara mer och mer, tycker bättre och bättre om själva staden. :)
 
Den senaste veckan har ägnats väldigt mycket åt tentaplugg.
I fredags (alltså igår) hade vi tenta på traumatologi, alltså på skador av alla de slag.
Dock visste vi redan vad som skulle komma då vi hade fått frågorna i förväg - 60 st frågor där den kursansvariga valde ut 25 frågor vi skulle svara på.
På kvällen igår blev det en liten typ av tentafest. Vi var några från klassen och några från klassen över som typ förfestade ihop. 
Det var riktigt roligt, även om jag var tvungen att ta det lugnt på grund av dagens handbollsmatch. :)
Vi kom inte iväg till något ställe efter förfesten då vi var för sena iväg - köerna till de ställena vi hade i tankarna var typ miiiils långa! Här går det inte att gå hemifrån vid halv tolv och tro att man kan gå raka spåret in till baren har jag märkt.. Helst ska man gå hemifrån vid tio för att vara säker på att komma in inom den kommande timmen, haha. 
 
Kvällens höjdpunkt var när jag skulle försöka lära en norrlänning att prata värmländska. De som känner mig bra vet att jag kan skratta ihjäl mig om någon säger fel eller liknande (bra humor, jag vet), så ni kan ju tänka er hur många gånger jag dog igår, HAHA! Jag skrattade så jag grät, haha herregud det var så kul!
Dock var det ju ingen annan som fattade vad det var som var så himla roligt, haha!
 
Under veckan har jag också spelat handboll för första gången sen april typ.
Det är skönt att vara tillbaka på planen igen, även om det är lite tråkigt att det inte är tillsammans med mina goa brudar hemma... Men det här kommer nog bli bra det med! :)
Själva spelsättet i Umeå skiljer sig inte så mycket jämfört med det vi har hemma i Torsby, så det är skönt att det inte blir en alltför stor omställning.
De har inga svåra kombinationer som de kör, utan de har två "grundspel" som de kallar det. Där använder de sig mycket av höger och vänster nio, vilket ju passar mig bra. :)
I måndags gjorde jag min första träning - idag spelade jag min första match.
För att bara ha tränat tillsammans med tjejerna tre gånger så är jag ändå rätt nöjd med min insats, även om det finns mycket att jobba på såhär i början på säsongen (att träffa mål tex......!).
 
Ikväll har jag haft min första lediga&lugna helgkväll sen jag kom hit, och det har varit jäkligt skönt och välbehövligt!
Jag testade vad pizzerian 10 meter bort hade att erbjuda (det blev en helt klart godkänd kebabrulle), jag har mumsat i mig resterna av förra helgens b&j och så har jag kollat lite repriser från veckans tv-program. 
Sooooft!
 
Imorgon är det söndag, aka göraalltdettråkiga-dagen. 
Jag har tvättid kl 7 imorgon bitti, ja 7! Skönt att få undan det tidigt så man har resten av dagen på sig att laga matlådor, städa, handla osv.......
Kl 16 ska jag och Malin och kolla på innebandy i alla fall. Hon har fixat fribiljetter och fikabiljetter åt oss. Hoppas på VIP-platser också. ;)
 
På måndag börjar en ny kurs: Grundläggande humanbiologi med kemi, biokemi, cell- och molekylärbiologi.
Kommer nog bli minst lika spännande som det låter.... ;)
 
Nu är det dags för mig att sova, jag vill ju inte komma för sent till tvättstugan imorgon...!
Puss&godnatt